Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Stappenplan voor het kiezen van de juiste raamdecoratie

Posted on 0 3 m read 157 views

Raamdecoratie is een onderdeel wat vaak vergeten wordt bij een interieur. Dat terwijl raamdecoratie enorm belangrijk is voor een goede balans in een interieur. Doormiddel van deze blog wil ik jullie een stappenplan laten zien waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste raamdecoratie.

 

Stap 1: Functie van raamdecoratie in de ruimte

Voordat je gaat kiezen wat voor soort raamdecoratie je wilt is het belangrijk om eerst te kijken wat de functie van raamdecoratie in de ruimte gaat zijn. Wil je de ruimte optisch breder laten lijken of bijvoorbeeld de hoogte benadrukken. Wat wil je accentueren in het interieur?

Stap 2: Kies je voor privacy of voor licht?

Bepaal de hoeveelheid lichtinval die je graag zou willen. Vind jij het fijn om de slaapkamer te verduisteren? Om in de woonkamer zonlicht te filteren? Wil je privacy afwisselen met licht? Voor iedere wens is er passende raamdecoratie. Je kunt verschillende raamdecoratie combineren, zodat je van zowel licht als privacy geniet. Denk bijvoorbeeld aan een lichtdoorlatend rolgordijn wat je combineert met een verduisterend overgordijn.

Veel raamdecoratie is te verduisteren door een verduisterende stof te kiezen of de raamdecoratie te voeren met een verduisteringsstof. Het is ook mogelijk om verschillende soorten raamdecoratie met elkaar te combineren. Denk dan bijvoorbeeld aan een verduisterend rolgordijn en lichtdoorlatende gordijnen voor sfeer, geluid en privacy. Zo houd je het licht buiten als dat nodig is, maar kun je er ook voor kiezen om de boel juist helemaal af te sluiten. Voor een woonkamer is volledige verduistering meestal niet nodig. Door niet voor volledig verduisterend te gaan heb je nog wat meer contact met de buitenwereld. Het voelt wat minder afgesloten. Deze aspecten zijn belangrijk bij het maken van een keuze voor de juiste raamdecoratie. 

Stap 3: Kies je interieur stijl

Raamdecoratie is heel belangrijk in een interieur en kan je interieur stijl heel erg versterken. Een donkere kamer kan je door de juiste raamdecoratie tot een lichte en gezellige kamer maken. Kijk ook zeker eens naar de verschillende stoffen en kleuren raamdecoratie. Er is tegenwoordig zoveel mogelijk en er is zeker voor iedereen wat wilds. Rust een eenheid kun je creëren door een kleur uit je interieur terug te laten komen in je raamdecoratie. Verder kun je bijvoorbeeld bij een Scandinavisch interieur kiezen voor natuurlijke stoffen om zo het Scandinavische extra te versterken. 

Stap 4: Bepaal je budget

Raamdecoratie is kostbaar. Daarom is het goed om van te voren goed na te denken over een budget. Vergeet daarbij niet dat raamdecoratie een lange levensduur heeft. Bezuinig daarom niet op raamdecoratie.

Stap 5: Bepaal de maat

Het is handig om voordat je op zoek gaat naar de juiste raamdecoratie alvast goed te kijken naar welk formaat raamdecoratie je nodig hebt. Vaak is het zo dat je de raamdecoratie voor dat het geplaatst wordt nog kunt laten inmeten door een professional. Dit is zeker aan  te raden omdat de raamdecoratie daardoor perfect aansluit op jouw raam. 

Dit stappenplan is een goede basis als je opzoek bent naar passende raamdecoratie. Volgende week vertel ik jullie meer over de verschillende soorten raamdecoratie. Ben je benieuwd naar alle ins en outs over raamdecoratie? Lees dan volgende week verder!

 

Bron:

Showhome

Stevesblindesandwallpaper

Lippewonen

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.