Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Woonplant van de maand November: de rhipsalis!

Posted on 0 2 m read 221 views

De rhipsalis is de woonplant van de maand november. Deze cactus is erg bijzonder en zit vol informatie. Waarover ik meer ga vertellen in deze blog!

Meer over de rhipsalis

Deze woonplant is eigenlijk een cactus, grappig hé, alleen prikkelt deze plant niet. En dit is een hangplant, hij groeit dus naar beneden maar kan ook naar boven groeien. Tevens groeit de Rhipsalis erg snel. Een pluspunt van deze plant is dat hij zo goed als onderhoudsvrij is. Tevens helpt deze plant als een natuurlijk middel tegen stress. Hij zorgt namelijk voor een kalmerende werking. Het schijnt dat als je deze plant in je interieur plaatst je je minder gespannen zult voelen. Dit mede doordat deze plant een luchtzuiverende werking heeft.

Waar komt de plant eigenlijk vandaan?

De Rhipsalis is een tropische vetplant. Welke komt de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en nog wat verschillende eilanden in de Indische Oceaan. Deze plant is de enige cactus die wild groeit in Noord- en Zuid-Amerika. Er zijn veel verschillende soorten, waarvan de meeste groeien op boomstammen. In het wild bloemen en bloemen uit deze plant. Helaas komt dit in de woonkamer weinig voor.

Hoe verzorg je deze plant?

De Ripsalis groeit het best binnen, op een donkere plek. De rhipsalis kan wel op een zonnige plek staan, maar erg geschikt is hij eruit voor. Hij zal het wel overleven, maar het blad zal lichter of geel worden. Ook zal de plant meer water nodig hebben.

Minimale temperaturen

Overdag: 20 graden

‘S nachts: 12 graden

Bron: pinterest, instagram, instagrambloemenbureauholland, mooiwatplantendoen, 123planten.nl

Deze blog heb ik geschreven voor mijn stagebedrijf Puurstyling, vind HIER het origineel!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.