Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Gordijntrends in 2019

Posted on 0 2 m read 296 views

Zoals ieder jaar zijn er weer verschillende trends in de interieurbranche. In deze blog lees je de acht nieuwste trends op gebied van gordijnen in 2019.

1. Naadloze gordijnen

kamerhoog

Hoe minder naden een gordijn heeft, hoe luxer en weelderiger de uitstraling van het gordijn wordt. Omdat veel merken deze uitstraling willen geven aan hun gordijnen, bieden fabrikanten steeds meer kamerhoge stoffen aan. Doordat kamerhoge stoffen een lengte van 295 tot 330 cm hebben, zijn storende stiknaden verleden tijd.

2. Verduisterende gordijnen

Dimouts verduisteren de ruimte, maar niet voor 100%. Blackouts doen dat wel. Vroeger was het vaak zo dat gordijnen gevoerd werden met een extra laag verduisterende voering. Nu zijn er steeds meer 2-in-1 stoffen te verkrijgen.

dimmen nou

3. Stoffen uit de modewereld

Gordijnstof Clique uit de collectie Tailor Made van Kinnasand zijn makkelijk te draperen door de drukknopen. Vinden de stoffen uit de modewereld een weg naar het interieur, of is het andersom?

clique

4. Linnen

Linnen zijn er in allerlei varianten: van zwaar tot transparant. Linnen geeft een stoere touch aan het interieur door dat het materiaal van zichzelf kreukelt.

linen

5. Rulheid

Voor degene die wel van de look van linnen houdt, maar op zoek is naar een gordijnstof dat minder onderhoud vereist is er veel keuze betreft linnenmixen of imitatielinnen. Het verschil is nauwelijks te zien.

imitaat

6. Roomdivider

Een gordijn is een goede optie om als roomdivider te gebruiken. Helemaal binnengordijnen die aan beide kanten mooi zijn afgewerkt zijn hiervoor perfect. Een geboden rails zorgt voor meer dynamiek binnen de ruimte.

rd

7. Grafische textuur

Grafische texturen en effecten die dessins vormen zijn helemaal terug van weggeweest. Van graniet voor aanrechten tot reliëfs in fluweel, de texturen zijn overal terug te vinden. Bij gordijnstoffen zie je de laatste tijd veel hand geweven uitstraling of een aaibaar 3D-oppervlak.

text

8. Velours

Tot slot hebben we velours: een mooie, rijke stof die overal bij past. Dat heeft gezorgd voor een comeback van het velours gordijnstof. Er zijn bijna geen andere stoffen die zo veel luxe uitstalen, royaal valt en omgevingsgeluid dempt als velours. Een lust voor het ook én super praktisch dus.

velours

Bron: Eigen huis en Interieur 01/2019

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.