Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Do It Yourself: aan de slag met betonciré

Posted on 0 2 m read 291 views

Ben je handig en houd je van een stoere betonlook? Goed nieuws! In deze blog leer je hoe je zelf je interieur een stoere betonlook kan geven.

Wat is betonciré eigenlijk?

Betonciré is makkelijk in gebruik en word in lagen van 2 tot 3 mm aangebracht. Het materiaal is waterdicht. Door de samenstelling van het betoncire is het ideaal voor elke ruimte in je huis! Betoncare is een cement/beton achtig poeder dat vermengd wordt met een resin. Dit resin kan toegevoegd worden bij de betoncire poeder of zit verwerkt in de poeder. Hierdoor hoeft er alleen water toegevoegd te worden zodat de resin samensmelt met de betonciré. Je kunt betonciré op bijna alle ondergronden aanbrengen. Zolang de ondergrond maar vormvast en vlak is.

Aan de slag!

Voor deze DIY heb je een aantal dingen nodig namelijk:

  • Emmer en mixer
  • Weegschaal
  • Opzetspaan, spackmes, schuurbord
  • Handschoenen, spons & doekjes
  • Afplaktape
  • Schuurmateriaal of een schuurmachine (korrel 120)

Stappenplan:

Stap 1: De eerste laag dient als ondergrond voor laag 2. De laag moet daarom dun maar dekkend zijn, je brengt het aan met een opzetspaan.

Stap 2:  Is de eerste laag droog? Dan kan je de tweede laag aanbrengen. Kies zelf of je grote of kleine bewegingen maakt. Hiermee bepaal je namelijk het effect.

Stap 3: Laat de lagen 1 dag drogen!

Stap 4: Heb je een dag gewacht en zijn de lagen droog? Dan kun je beginnen met schuren, hiermee geef je een extra effect aan de muur. Maak hierna alles goed stofvrij!

Stap 5: Nadat alles stofvrij is moet het betonciré geïmpregneerd worden. Dit doe je met een kwast of verfroller. Als laatst breng je de coating aan waardoor de betoncaré waterdicht blijft.

Bron: wonenonline, interieurdesigner.nl, behance.net, combine-design, animalfactsblog

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.